29, 30 & 31 oktober 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Het logos instituut, antwoorden op vragen over de Bijbel, het geloof en wetenschap.

Het Logos Instituut heeft als missie is om te laten zien dat de Bijbel betrouwbaar is en een bron van kennis voor verleden, heden en toekomst. Ze laten zien dat Gods Woord inderdaad te vertrouwen is als bron voor onderwijs, weerlegging en opvoeding. Het Logos Instituut geeft goede antwoorden voor twijfelaars, naar het voorbeeld van Jezus. Zoek jij heldere antwoorden op grote vragen over de Bijbel, het geloof en wetenschap? Kom dan naar het Kennislokaal op Familiedagen en luister mee!

Wetenschappelijke modellen worden serieus bestudeerd, maar brengen dit geloof niet aan het wankelen, omdat ze weten dat menselijke modellen feilbaar zijn, terwijl Gods Woord vaststaat. Ze weten dat de hele Bijbel door God is ingegeven. Daarom is het Woord bruikbaar voor onderwijs, om te overtuigen, om te verbeteren en om op te voeden in rechtvaardigheid. Zo zijn we uitgerust voor elke taak. Het Logos instituut helpt je om intelligente antwoorden op grote, moeilijke vragen te vinden.

DINSDAG 25 OKTOBER

16.00 – 16.30 | Logos Instituut | Ons DNA een super programma | Sinco ter Maat
Stel je voor dat je net de allerbeste superlaptop hebt gekocht. ’s Avonds laat je hem met een trots gevoel op je bureau staan… en de volgende morgen staan er twee! De computer was zo goed dat hij zichzelf programmeerde en een exacte kopie van zichzelf heeft gemaakt! Te mooi om waar te zijn? Het gebeurt voortdurend in onze lichaamscellen. Daar zit een stof in – DNA – met een geniaal ontwerp, als een wonder-computer. Je kan het niet zelf bedenken!

WOENSDAG 26 OKTOBER

16.00 – 16.30 | Logos Instituut | Waar is God als ik pijn heb? | Bert Wiersema
Bert Wiersema over ‘Wat als het lijden je zelf treft?’ Bert is ongeneeslijk ziek en heeft de laatste twee jaar chemotherapie een open hart operatie een stamceltransplantatie en een stoma gekregen. Natuurlijk heeft hij geworsteld met waarom-vragen. Toch heeft hij God nooit zo dichtbij gevoeld als nu. Dat wil hij graag met jullie delen.

DONDERDAG 27 OKTOBER

14.00 – 14.30 | Logos Instituut | Spreekt de Bijbel inderdaad over een Platte aarde? | Gert-Jan van Heugten
Gert-Jan van Heugten over ‘Is de aarde plat, zoals sommigen beweren?’ Veel mensen denken dat de Bijbel zegt dat de aarde plat is. Als je gelooft in een betrouwbare Bijbel, dan zou je dus ook in een platte aarde moeten geloven.

Wil jij er graag bij zijn bij deze presentatie of wil je mogelijk een andere presentatie volgen? Kijk dan voor het programma op de pagina van het kennislokaal. Zo weet je zeker dat je geen mooie presentaties mist. 

Laat een reactie achter

Scroll naar top