Kennislokaal

Vul uw kennis aan

Volg presentaties, lezingen, demonstraties en workshops over actuele en interessante onderwerpen in het kennislokaal. Ervaar onder andere dit najaar de impact van een operatie van Mercy Ships en ontdek welke rol de (christelijke) leefstijlgeneeskunde voor u kan betekenen. Ga zitten en trek uzelf even terug om deze nieuwe kennis in u op te nemen.

Neanderthalers | Klaas Roos van Weet Magazine 
Dinsdag 15.50 – 16.20 uur
Hoe zit het met de neanderthalers? Wat waren het precies voor mensen? Hoe leefden ze? En hoe kun je ze vanuit een Bijbels denkkader duiden? Weet-redacteur Klaas Roos geeft duidelijkheid over deze vermeende ‘oermensen’. Voor de kinderen: kom luisteren, let goed op en win bij de prijsvraag een echt fossiel!

Waar komt taal vandaan? | Klaas Roos van Weet Magazine 
Dinsdag 18.30 – 19.00 uur
Alle mensen spreken een taal. Waar komt dit wonderlijke taalsysteem vandaan? Hebben dieren ook taal? En klopt het dat taal is ontstaan uit de grommen en grauwen van apen, zoals veel evolutionisten denken? Of is taal toch door God gegeven, zoals de Bijbel zegt? Kom langs bij deze lezing van Weet-redacteur Klaas Roos en laat je bij kennis brengen over gebarende gorilla’s en grommende oermensen.

Jij & je kleding | Carolein Luitjes
Dinsdag & Woensdag 17.10 – 17.40 uur. / Donderdag 11.50 – 12.20 uur
Carolien Luitjes (kleur- en stijladviseur) presenteert handige kleurtips en leuke stijlweetjes en verloot haar boek “Jij en je kleding”. Neem alvast een kijkje op haar site: www.carolienluitjes.nl.

Hoe verstoten vrouwen in Afrika een nieuw leven krijgen | Mercy Ships
Dinsdag & Woensdag 12.50 – 13.20 uur / Donderdag 12.30 – 13.00 uur
Een stukje Afrika in Nederland ervaart u bij deze interactieve presentatie van Mercy Ships! U bezoekt ons ziekenhuisschip de Afrika Mercy, waar – vaak verstoten – vrouwen met fistels (beschadigingen aan de blaas) een levensveranderende operatie ontvangen. Na de operatie krijgen deze vrouwen een nieuwe jurk, symbool voor een nieuw begin. Maak het mee!

Schepping of evolutie | Jan van Meerten van Weet Magazine
Woensdag 15.10 – 15.40 uur
Er is de laatste tijd veel te doen over schepping en evolutie. Weet-redacteur Jan van Meerten denkt met je na over de vraag waarom je zou geloven in een zesdaagse schepping en een historische zondeval. Want hoe je over de schepping en zondeval denkt, heeft gevolgen voor de hele Bijbel.

Bijbel en geologie | Jan van Meerten van Weet Magazine
Woensdag 17.50 – 18.20 uur
De zondvloed is volgens de Bijbel de grootste natuurramp uit de geschiedenis Weet-redacteur Jan van Meerten gaat op zoek naar geologische (en daarmee buiten-Bijbelse) aanwijzingen voor grote rampen als de zondvloed.

Doe mee met ons Lagerhuis debat: School en ouders samen! | ROV
Dinsdag & Woensdag 13.30 – 14.00 uur / Donderdag 13.50 – 14.20 uur
Met de ouders en de kinderen in de zaal denken we na over de manieren van samenwerken binnen de school. Dit doen we aan de hand van voorbeelden waarbij een standpunt ingenomen moet worden en we er daarna over doorpraten.

Als je de juiste kleur en pasvorm draagt | Uniek met Stijl
Dinsdag & Woensdag 14.05 – 14.20 uur / Donderdag 15.50 – 16.05 uur
Iedereen heeft zijn of haar unieke kleurenpalet en lichaamsfiguur. Het dragen van kleding die hierbij past zorgt voor minder keuzestress en een hele boel complimenten.

Wat kan de leefstijlgeneeskunde voor u betekenen? | MeCeBi
Dinsdag & Woensdag 14.30 – 15.00 uur / Donderdag 13.10 – 13.40 uur
De toename van het aantal chronisch zieken leidt tot een mindere arbeids- en maatschappelijke participatie en zorgt ook voor individuele problemen. In een boeiende presentatie nemen we u mee welke rol de (christelijke) leefstijlgeneeskunde voor u kan betekenen. 
Aan het einde van iedere presentatie kunt u een prachtige fruitmand winnen!

Zet de stap naar nieuwe ontmoetingen. | Christians Togheter
Dinsdag 15.10 – 15.40 uur / Woensdag 15.50 – 16.20 uur  
Donderdag 14.30 – 15.00 uur
Een presentatie over het platform waarop christenen vanuit Nederland en Vlaanderen advertenties kunnen plaatsen mbt vriendschappelijke activiteiten (geen dating) waarbij ontmoeting centraal staat. 

Bijbels smokkelen: hoe doe je dat? | Stichting HVC
Dinsdag 16.30 – 17.00 uur / Woensdag 18.30 – 19.00 uur
Donderdag 15.10 – 15.40 uur
Bijbels smokkelen is onmisbaar werk, maar kan erg spannend en gevaarlijk zijn. Hoe krijg je Bijbels een land binnen? Hoe word je niet ontdekt? Hoe kun je kalm blijven als de douane je controleert? Maak kennis met ‘De Bijbelsmokkelaar’. Hij geeft tips en trucs, vertelt over zijn leven als bijbelsmokkelaar en beantwoordt graag jouw/uw vragen!

Hoe oud is de aarde? | Gert-Jan van Heugten van Weet Magazine
Donderdag 11.10 – 11.40 uur
De ouderdom van de aarde is hét grote struikelpunt als het gaat om oorsprongsvraagstukken. Weet-redacteur Gert-Jan van Heugten schreef er een boek over: Hoe zit het met… de ouderdom van de aarde?. Hij zet de belangrijkste argumenten op een rij waarom de aarde slechts duizenden jaren oud is.

Dinosauriërs en de Bijbel | Gert-Jan van Heugten van Weet Magazine
Donderdag 16.50 – 17.20 uur
Dino’s zijn het paradepaardje van evolutionisten: prehistorische monsters die in een ver verleden leefden, toen er nog geen mensen op aarde waren. Weet-redacteur Gert-Jan van Heugten laat in deze lezing zien dat dat beeld niet klopt. Mensen en dino’s hebben, zoals je op basis van de Bijbel mag geloven, gelijktijdig geleefd. Er staan zelfs dino’s in de Bijbel genoemd.

Kijk in de spiegel van vervolgde christenen | Richard Groenenboom SDOK
Dinsdag 17.50 – 18.20 uur & 19.10 – 19.40 uur
Wereldwijd ontmoet Richard Groenenboom vervolgde christenen. Ze houden Nederlandse christenen een spiegel voor. Tijdens deze workshop deelt Richard de verhalen van onze vervolgde familieleden en vertelt hoe deze verhalen ons uitdagen.

Kinderpresentatie over vervolgde christenen | Meindert Klaver SDOK
Woensdag 16.30 – 17.00 uur
Heel veel mensen wonen in landen waar geloven in de Bijbel niet mag. Meindert Klaver laat in deze workshop door de ogen van kinderen zien, wat het betekent om vervolgd te worden om je geloof. Kinderen tussen 8-12 jaar: hartelijk welkom! 

Leren van Noord-Koreaanse christenen | André van Grol SDOK
Donderdag 16.15-16.45 uur
In Noord-Korea worden christenen zwaarder vervolgd dan waar ook ter wereld. Alleen het bezit van een Bijbel kan er al toe leiden dat een hele familie in een strafkamp belandt. Hoe gaan Noord-Koreaanse christenen hier mee om? André van Grol ontmoette christenen uit Noord-Korea en sprak met hen.

Ontdek de andere activiteiten van Familiedagen Najaar 2019!