Header RO - Familiedagen

Op bezoek bij | De Reformatorische Omroep

Enige tijd geleden zijn wij door Peter Boele van de RO uitgenodigd voor een heerlijke lunch en een kijkje achter de schermen. Deze uitnodiging hebben wij met open armen ontvangen en vorige week was het moment daar dat we op weg gingen naar Nijkerk, de plaats waar de uitgebreide studio’s van de RO gevestigd zijn.

Na een hartelijke ontvangst met een lekkere kop thee leidde Peter ons rond door het bedrijfspand.

Als eerste was de muziekkamer aan de beurt. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit de muzikaalste kamer is die we ooit hebben gezien. Een kantoor vol met cd’s en montage apparatuur waar dagelijks professionals passende muziek uitzoeken voor bij de radio programmering. Daarnaast worden hier ook vooraf onderdelen opgenomen die op een later moment worden uitgezonden.

De rondleiding vervolgde zich en deed de studio aan, het hart van de RO. Dé radio studio van waaruit live uitzendingen worden gestreamd naar de huiskamers thuis. Vanuit hier brengt de radio host mooie programma’s ten gehore met een diversiteit aan thema’s ondersteund door mooie muzikale arrangementen.

Een wandeling verder door het gebouw langs meters kabels en elektriciteitspanelen brengt ons bij de vaste tv-studio. De studio waar onder andere het programma de ‘Verhalenhut’ wordt opgenomen, dat wekelijks op de zaterdagavond te bekijken is. Erg mooi om te zien dat ook de jongste kijkers en luisteraars informatief op de hoogte worden gebracht van de dagelijks bezigheden, ondersteund door een mooi Bijbelverhaal.

Onze weg vervolgde zich, we komen langs de mobiele radiobus van de RO. Deze herkennen wij, hiermee hebben zij de livestream van Familiedagen 2019 verzorgd. We komen vervolgens in een grote open studio, een studio die ingericht kan worden voor iedere klant die ook zijn of haar netwerk/community wil informeren via een live stream.

Als laatste lopen we door de kantoorruimte waar Bladenmakers tegenwoordig is gevestigd. We zien mooie brochures die zij voor vele van onze huidige exposanten ontwikkelen. Wat ons ook ter ore kwam is dat zij zich verdiepen in het maken van podcasts, een onderwerp waar wij stiekem heel erg benieuwd naar zijn.

Aan het eind van deze mooie en toch ook wel indrukwekkende rondleiding stond daar op het bureau een heerlijke lunch klaar met een lekkere kop thee. Na een goed en prettig gesprek vervolgden wij onze reis huiswaarts en kijken we terug op een mooie middag en kijken we vooruit op een mooie samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top