Workshop Vrij Musiceren

Donderdag 24 oktober – 11.00 uur – 12.00 uur
Workshop Vrij Musiceren – Laat muziek tot de verbeelding spreken!
door fluitiste Marjolein de Wit

Muziek doet iets met je, of je nu wilt of niet. Hoe vaak gebeurt het niet, dat je lekker nietsvermoedend naar een muziekje luistert en plop, daar is een gedachte, een plaatje, of een gevoel…..?

Je hoort rustige, wat eentonige muziek en je denkt aan de branding op een mooie zomerdag. Maar als de muziek ineens onrustig wordt, dan zie je in gedachten donkere wolken verschijnen en een storm opkomen. Wordt de muziek droevig, dan moet je ineens denken aan iemand die je mist. En als de muziek vrolijk wordt, denk je ineens aan je puppy. Herken je dat?

Muziek als taal
Als je musiceert wil je iets beleven én iets overbrengen: een gevoel, een gedachte, een beeld, enzovoort. In plaats van woorden gebruiken we als instrumentalisten alleen klanken. Sommige muziek spreekt voor zich, maar vaak moeten we ‘een handje helpen’. Net als dat je een gedicht declameert, voordraagt (i.p.v. opdreunt), zul je ook de noten vanaf het papier zó moeten spelen, dat het de luisteraar aanspreekt. Kortom: om van muzieknotatie echt ‘muziek’ te maken, zul je het verhaal achter de noten moeten ‘vertellen’.

Maar hoe doe je dat eigenlijk?
Wil jij leren:

  • hoe je in plaats van alleen de noten te spelen een muzikaal verhaal kunt maken?
  • Hoe je muziek goed kunt overbrengen?
  • Hoe je meer emotie in je spel kan leggen?

Kom dan naar de workshop VRIJ MUSICEREN. Voor iedereen die meer dan 2 jaar leservaring heeft. 

Marjolein de Wit (www.marjoleindewit.com) staat bekend om haar expressieve spel. Met haar manier van spelen weet zij als geen ander muziek tot leven te brengen en mensen te raken. Klaas: “Ik heb vaker geluisterd naar dwarsfluit, maar nimmer heb ik het persoonlijke gevoel daarin zo gehoord als nu. Het was net alsof de muzieknoten tot woorden gevormd werden en naar buiten geblazen werden, over ons werden uitgestort. Je ziel – die uiteindelijk speelde- vulde de ruimte met je hartverwarmende klanken.” 

Aanmelden: 
Wil jij erbij zijn? Meld je aan via info@marjoleindewit.com
Gaat je voorkeur uit naar actieve deelname, vermeld dan naast je gegevens ook ‘actieve deelname’ en de muziekkeuze.

Beursaanbieding:
Toegang: € 37,50 voor € 5,00 p.p. (vooraf aan de workshop te voldoen bij Marjolein)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top