29, 30 & 31 oktober 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Bond tegen Vloeken

Bond tegen Vloeken

Over ons

De Bond tegen vloeken zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. De Bond baseert zich op Bijbelse normen en waarden. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Ook schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid is voor veel mensen pijnlijk.

De doelstelling van de Bond tegen vloeken is om zichtbaar te zijn in de samenleving. De Bond tegen vloeken wil zo het bewustzijn over taal en respect vergroten. Vanuit een christelijke overtuiging probeert de Bond het goede gebruik van Gods Naam te bevorderen. Daar tegenover staat dat vloeken en schelden juist tegengegaan worden.

De Bond tegen vloeken brengt deze visie en missie op verschillende manieren in de praktijk. D.m.v. appellerende campagnes worden mensen aan het denken gezet. Daarnaast levert de Bond regelmatig een bijdrage aan maatschappelijke ontwikkelingen en discussies via de media. Door publicaties worden nuances aangebracht of onderwerpen vanuit ander perspectief belicht.

KlasseTaal, onderdeel van de Bond tegen vloeken, geeft gastlessen over respectvol taalgebruik op scholen door heel Nederland.

Het Land In

“Het Land In” is een langlopend project en een van de belangrijkste activiteiten van de Bond tegen vloeken. Reeds lange tijd heeft de Bond tegen vloeken een eigen bus, waarmee allerlei markten, braderieën en beurzen worden bezocht. We gaan in gesprek met bezoekers en bedenken steeds nieuwe acties die bewustwording creëren over vloeken, schelden en respectvol taalgebruik.

Onderzoeks- & Publicatiefonds

Bezinning op de Naam van God en het thema taalbewustzijn is belangrijk. Daarom heeft de Bond tegen het vloeken een fonds dat zich bezighoudt met wetenschappelijke publicaties op dit gebied.

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top