29, 30 & 31 oktober 2024 | Evenementenhal Gorinchem

Het is Muziek Week bij Familiedagen!

De Verenigde Veluwsekoren o.l.v. Leander van der Steen, orgel Bert Elbertsen komen naar Familiedagen! De Verenigde Veluwse Koren werden opgericht in 1965 en zij bestaan uit 4 zelfstandige koren uit plaatsen op de Noord-West Veluwe. Deze 4 koren zijn:
– de Chr. Gem. Zangver. “Crescendo” uit Hulshorst
– de Chr. Gem. Zangver. “Euödia” uit Hierden
– het Hervormd Kerkkoor uit Ermelo
– de Gem. Zangver. “de Lofstem” uit Putten

De V.V.K., zo als ze kortweg worden genoemd, treden op in traditionele Veluwse klederdracht. Het repertoire van de Verenigde Veluwse Koren kenmerkt zich door een grote voorliefde voor het eenvoudige geestelijke lied, waarbij gezocht wordt naar bewerkingen die de tekst extra onderstrepen en muzikaal gezien kwaliteit hebben. Maar ook grotere koorwerken worden met veel inzet van de koorleden uitgevoerd. Ze hebben in de jaren van hun bestaan landelijke bekendheid gekregen door de vele concerten maar ook door radio- en t.v. uitzendingen en door het maken van lp’s en cd’s. Tussen deze concerten door worden er ook regelmatig buitenlandse concertreizen gemaakt.

📆 Dinsdag 17 oktober 2023
⏰ 16.00 – 17.00 | hoofdpodium

Tenira Sturm (mezzosopraan) met Leander van der Steen (vleugel) mogen natuurlijk niet ontbreken op Familiedagen. Laat je betoveren door de schitterende klanken en beleef een onvergetelijk moment met je dierbaren. Zorg dat je erbij bent.

📆 Dinsdag 17 oktober 2023
⏰ 17.00 – 17.30 | hoofdpodium

Op woensdag 18 oktober is er een muziekprogramma met en voor de kinderen met Daniëlle van Laar en Gerwin v/d Plaats. Ook komt het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin v/d Plaats naar Familiedagen.

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Vier enthousiaste Urker vrienden begonnen onder leiding van dirigent Roelof Elzinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Het klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gerwin van der Plaats uit Kampen benaderde als dirigent en begeleider. Dit bleek een schot in de roos. Niet alleen door zijn enthousiaste manier van repeteren maar vooral door zijn humor en muzikaliteit wordt elk optreden een waar feest!

Het laatste item dat we bekend kunnen maken is het optreden van Familie Ploeg o.l.v. Cor Ploeg!

Cor Ploeg ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer. Vervolgens studeerde hoofdvak Orgel aan het Conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Harm Jansen. Daarnaast studeerde hij de bijvakken Piano, Koordirectie, Gregoriaans en Kerkmuziek. Als dirigent is hij verbonden aan een vijftal koren. Samen met zijn vrouw, Katja Vinogradskaya, heeft hij een uitgebreide lespraktijk in Genemuiden en Staphorst. Daarnaast schrijft Cor muziek voor koor en klein orkest.

📆 Donderdag 19 oktober 2023
📍 Hoofdpodium

Laat een reactie achter

Scroll naar top