29, 30 & 31 oktober 2024 | Evenementenhal Gorinchem

De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS)

 Als Gereformeerde Bijbelstichting (GBS), opgericht in 1966, zetten wij ons ook dit jaar in voor het uitgeven en verspreiden van Gods Woord. Onze doelstellingen zijn: Het behoud van de Bijbel in de Statenvertaling en het verspreiden van Bijbels in andere talen in betrouwbare vertalingen.

Voor GBS zijn de Familiedagen een mooie gelegenheid om mensen uit hun achterban te ontmoeten. GBS biedt haar (nieuwe) uitgaven aan. Daarnaast krijgt GBS de kans om iets te vertellen over de (bijbel verspreiding) projecten die op dit moment lopen. GBS denkt hierbij bijvoorbeeld aan het Shona-project, voor Bijbels in Zimbabwe, en aan de verspreiding van 120.000 Spaanse Nieuwe Testamenten in Zuid-Amerika. 

Verder wilt GBS bekendheid genereren voor het nieuwe programma dat zij hebben geïntroduceerd; GBS Bijbel Online. Dit is een vernieuwde versie van het Bijbelprogramma GBS Digitaal. Sinds kort is deze  versie voor iedereen toegankelijk via www.bijbel-statenvertaling.com. Het programma is kosteloos. Naast de inhoud van de Bijbel in Statenvertaling (inclusief de kanttekeningen), zijn ook de belijdenisgeschriften, psalmberijmingen en andere uitgaven van de GBS erin te vinden. Ook de complete tekst van de Authorised (King James) Version is opgenomen, evenals de Engelse vertaling van de kanttekeningen. 

Voor de Statenvertaling is ook een gesproken vorm beschikbaar. Bij de vernieuwing van het programma is vooral gelet op een zo groot mogelijke gebruiksvriendelijkheid. Ook heeft GBS een app voor het gebruik van de Statenbijbel met kanttekeningen, psalmen, belijdenisgeschriften en formulieren. U kunt deze op uw telefoon gratis gebruiken via de Apple App Store, te vinden via de naam: ‘GBSBijbel’ of via de Play Story via de naam: ‘GBS Bijbel Digitaal’. 

GBS haar werk wordt gesteund door ruim 33.000 donateurs. Door hun financiële bijdrage kan GBS betaalbare Bijbels in de Statenvertaling uitgeven en de Bijbel verspreiden in binnen- en buitenland. Zo blijft er wereldwijd ook voor toekomstige generaties een betrouwbare Bijbelvertaling beschikbaar. 

Wilt u GBS helpen om hun werk te kunnen blijven doen? Geef u dan op als donateur, dat kan al voor €2,50 per jaar. U kunt zich aanmelden via www.gbs.nl/steun-ons-werk of bezoek GBS tijdens de Familiedagen 2021. 

Bent u geïnteresseerd geraakt om Familiedagen 2021 te bezoeken? 17 augustus gaat het ticket portaal open en kunt u uw kaartjes bemachtigen! 

Laat een reactie achter

Scroll naar top