Sensiplan

Over ons

Sensiplan: betrouwbare gezinsvorming zonder hormonen

Wil je als vrouw geen hormonale anticonceptie gebruiken, welke mogelijkheden zijn er dan? Of wil je als voorbereiding op jullie huwelijk jullie vruchtbaarheidsbewustzijn vergroten?
Wie weet is sensiplan® een goede optie voor jullie. Sensiplan is een sympto-thermale methode waarbij je leert om je cyclus in kaart te brengen door op je vruchtbaarheidssignalen te letten: temperatuur in combinatie met cervixslijm. Met de interpretatieregels van Sensiplan weet je elke dag zeker of je vruchtbaar bent of niet en kun je je gedrag hierop aanpassen. Je schakelt je cyclus hierbij in, en je zet hem niet ´uit´ wat bij hormonale anticonceptie gebeurt.
Ervaringen van echtparen die de cursus hebben gevolgd voor hun trouwen.

Kees en Ilse
Voorafgaand aan ons trouwen besloten we de Sensplan cursus te volgen als voorbereiding op het huwelijksleven. We vonden het erg nuttig (en leuk!!) om dit samen te doen, ook leuk om de ervaringen van andere stellen te horen. Nu, bijna 5 jaar later, bevalt Sensiplan ons nog steeds heel goed! Als gezinsplanning heeft het zich goed bewezen: het werkte zowel toen het nog niet praktisch was als er een zwangerschap zou ontstaan, als toen er wel een kinderwens was! We hebben op de cursus dus goed (en gemakkelijk) geleerd om de vruchtbare dagen te onderscheiden. Onze kinderen gaan we later zeker aanraden om de cursus ook te volgen!

Bastiaan en Hannah
Wij zijn nu 2,5 jaar getrouwd en wij hebben voor de Sensiplan-methode gekozen omdat we een natuurlijke manier van gezinsvorming willen toepassen. We vinden het een fijne methode omdat je als vrouw je lichaam goed leert kennen. En als je de methode eenmaal onder de knie hebt, kost het niet veel moeite. De cursus die erbij hoorde ervaarden we als positief omdat je het er samen over hebt en dat werkt verbindend. Dan is het ook niet iets van jou als vrouw alleen. We zouden het andere stellen aanraden omdat het een inzicht gevende methode is die je samen verantwoordelijkheid leert dragen voor geboorteregeling. En het is een manier die niet schadelijk is voor je lichaam of het milieu

Willem en Roos
“Kort na ons huwelijk zijn we gestart met een Sensiplan cursus. We wilden fijn samen kunnen zijn zonder de hormonen van de pil en zonder een onprettig ander voorbehoedsmiddel
We kwamen uit bij de Sensiplan-methode: we zijn immers samen verantwoordelijk voor onze vruchtbaarheid. Tijdens de eerste les, bij de consulente thuis, bleek dat we er eigenlijk helemaal niet zo veel van wisten. Je eigen lichaam kan je erg veel vertellen, als je maar weet waar je op moet letten. Door dagelijks even de tijd er voor te nemen weet je of je vruchtbaar bent of niet. Door meer kennis over het vrouwelijke lichaam ontstaat er ook meer begrip voor cyclus van de vrouw bij de man.

Als de tijd van kinderwens aanbreekt is de geleerde Sensiplan-methode ook heel nuttig om lichaamssignalen te herkennen. We hadden ook zeer prettig contact met de consulente toen de zwangerschap wat langer uitbleef. Ze stond direct voor ons klaar met antwoorden op onze vragen.

Het was maar een kleine investering van vier gezellige cursusavonden, maar met een beetje discipline heb je je hele leven plezier van de opgedane kennis. Vijf jaar later kunnen we overtuigd zeggen dat Sensiplan een heel waardevolle investering in onze gezamenlijke toekomst is gebleken.

Prolife vergoedt de cursus in de aanvullende verzekering. Meer informatie op www.sensiplan.nl.
https://www.facebook.com/sensiplannl/

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top