Reis mee met de Wycliffe Verhalenverteller, Bart Sikkema

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een andere cultuur? Of hoe de Bijbel wordt vertaald op afgelegen plekken? Luchtig, met humor en op een prikkelende manier vertelt de Verhalenverteller van Wycliffe Bijbelvertalers, Bart Sikkema, verhalen van mensen die nog geen Bijbel hebben in hun eigen taal.

”Op een vuurtje staat een zwarte wok. In die wok frituurt Ezin Juliette uit Benin stukjes kaas voor de verkoop. Terwijl ze met een schuimspaan in het hete vet roert zegt ze tegen mij: ‘Wij christenen hebben de boodschap van de Bijbel nodig, omdat wij van onszelf de verkeerde kant op lopen.’ Ik knik bevestigend. Behalve voedsel voor het lichaam is geestelijk voedsel ook van levensbelang. ‘Maar,’ zegt Ezin, ‘toch hebben wij een probleem. We hebben Gods Woord nodig, maar kunnen daar niet bij. In onze taal bestaat geen Bijbel. Stel je eens voor dat we een Bijbel hebben die we zélf kunnen lezen, op élk moment van de dag en waar we ook maar naar toe gaan!’

Dat liet mij niet meer los. In de Bijbel staan beloften waar je als kind van God een eeuwigheid van mag genieten. Dan moet toch iedereen in het relatief korte leven op aarde deze beloften kunnen lezen in zijn of haar eigen taal?”
– Verhalenverteller Bart Sikkema.

Kom, luister en waan je op reis met de Wycliffe Verhalenverteller.

📍 Het kennislokaal | woensdag 26 oktober

Het kennislokaal

Volg presentaties, lezingen, demonstraties en workshops over actuele en interessante onderwerpen in het kennislokaal. Ga zitten en trek jezelf even terug om deze nieuwe kennis in je op te nemen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top