Berbar stelt zich graag aan u voor

Truus en Ben Berendts hebben ieder meer dan 40 jaar ervaring met kinderen op allerlei vlakken: onderwijs, speciaal onderwijs, honderden kinderfeestjes, kinderworkshops, begeleiding van kinderen enz.

Truus en Ben Berendts staan met Berbar voor bijzondere kinderanimatie op allerlei manieren. Maar één ding staat voor ons als een paal boven water: een kind moet kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen met al zijn talenten en mogelijkheden en op zijn eigen niveau. Een kind leert door te ervaren en te doen met zijn handen, zijn hoofd en zijn gevoelens, hart.

Doen en bewegen, al je zintuigen inzetten, ervaren met alles wat je hebt. En heel belangrijk: voor alles wat je doet is er een eerste keer. Maar kinderen hebben dus heel veel eerste keren.  Die gunnen wij ze heel graag. Er is een eerste keer voor zelf zeep op je handen doen, zelf wassen, zelf afdrogen. Hoe fijn als je 2 jaar bent en je kunt dat zelf! En zo zijn er heel veel voorbeelden.

Daarom gaan wij met kinderen knutselen, schilderen, kleien, maar ook timmeren en zagen, theater spelen, poppenkast, vertellen, zingen, planten, zaaien, er zijn heel veel mogelijkheden. Afhankelijk van de omgeving kijken wij wat we kunnen doen. En elk kind op zijn eigen niveau. En dat betekent: heel veel plezier, prachtige werkstukken, leuke cadeautjes, een gezellige sfeer en….  tijd in overvloed, dus we hebben geen haast.

Leren op je eigen niveau, op het niveau van jouw ontwikkeling. Dat leggen we uit met het concept ” ken je natuurlijke kind”. Daarin leggen we uit hoe kinderen zich ontwikkelen, hoe ze groeien: wat komt eerst en wat komt daarna.

Hoe fijn is het als je als moeder, juf/meester, bso juf om te weten wat er zo’n beetje gaat komen. Welke fase nadert er nu? Bijv. je kind gaat naar groep 4, en plotseling merk je dat je kind in jouw ogen brutaal wordt. Klopt, zo rond de leeftijd van groep 4 gaan ze kritischer worden en dingen zeggen die ze eerst niet zeiden. Dat hoort zo in hun ontwikkeling. EN… wat doe je er dan mee? EN.. hoe leuk is het ook om te merken dat je kind groeit, zich ontwikkelt enz.  Hoe leuk is het dan ook om je kind die dingen aan te reiken waar hun ontwikkeling juist nu behoefte aan heeft. Dat doen we met: ken je natuurlijke kind. We hebben een e-book, korte lezingen, berichten service, een cursus. 

Onze bijdrage op Familiedagen
Voor ons zijn dat geniet dagen: heel veel gezelligheid, kinderen die de rust hebben en vooral ook de tijd om bij ons te blijven en heerlijk te knutselen. Ouders die genieten van een mooie beurs. Tranen bij de kinderen: mama is kwijt, tranen bij mama: mijn kind weer terug. Voor ons is het dan ook: vooraf genieten, tijdens de beurs genieten, en nagenieten.

Wij doen dus graag weer mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top