Tips voor de perfecte bruidstaart met Cakes With Curves

Zie je het al voor je, je bent net getrouwd en tijdens de receptie snijden jullie samen de bruidstaart aan. De bruidstaart is (naast jullie natuurlijk) het middelpunt van de aandacht. Dit maakt het nog best een grote uitdaging om de perfecte taart te kiezen. Geen zorgen! Samen met onze exposant Cakes With Curves geven wij jou een aantal tips.

Katharina, de eigenaresse en patissier van Cakes with Curves, is eigenlijk altijd te vinden in de keuken. Katharina doet er alles aan om de perfecte bruidstaart te creëren, het ontwerpen, ontwikkelen en natuurlijk het testen van de taart. Een taart die er niet alleen uitziet om door een ringetje te halen, maar ook nog eens heerlijk is.

Tip 1: De inspiratie op

Breng je visie tot leven door een moodboard te creëren en mee te nemen naar de afspraak met de banketbakker. Dit geeft de bakker een duidelijk beeld van de stijl van jouw bruiloft en kan hij/zij hier een eigen draai aangeven.

Wist je dat Trouwidee ook actief is op Pinterest? Klik hier om inspiratie op te doen voor jouw bruidstaart!

Tip 2: Denk na over het moment

Denk voor je afspraak na over wanneer en voor wie jij de bruidstaart wilt serveren. Wil je de taart aansnijden na het diner? Misschien is het dan slim om te kiezen voor een luchtige taart. Ook is het handig om te weten of de taart alleen voor de dag gasten is of ook voor de overige gasten. Dit bepaald de grootte van de taart.

Tip 3: Vraag naar de mogelijkheden

De meeste banketbakkers vinden het leuk om creatief bezig te zijn en staan open om naar de mogelijkheden te kijken. Wees dus absoluut niet bang om hier naar te vragen.

Tip 4: De kosten

Denk na over het budget voor de bruidstaart. Een persoonlijke taart maken is handwerk en er gaat veel tijd en precisie in zitten. Hoe meer gasten, hoe groter de taart wordt en uiteraard daarmee ook duurder. Het is dus belangrijk om een er een realistisch budget voor vrij te maken.

Tip 5: persoonlijkheid

De bruidstaart kan een onderdeel zijn van jullie persoonlijke love story. Het is leuk als jullie gasten kunnen zien dat de taart bij jullie past. Neem daarom foto’s en verhalen mee naar jullie afspraak! Op deze manier kan de banketbakker een mooie en persoonlijke taart voor jullie maken. 

Banketbakker bruidstaart

Laat een reactie achter

Scroll naar top