Wat is de perfecte trouwlocatie?

En nog belangrijker… hoe vinden jullie deze?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: de perfecte locatie is de locatie die aan de meeste of zelfs ál jullie wensen voldoet! Ieder bruidspaar heeft vast en zeker een aantal wensen, waaraan de locatie moet voldoen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en kan daarom heel divers zijn. Maar sommige punten mogen niet op een wensenlijstje ontbreken! Om jullie een eindje op weg te helpen bij het vinden van de perfecte locatie, hieronder een aantal tips.

  • Jullie datum!

Staat deze al vast? Of kiezen jullie eerst een locatie en vandaar uit een datum? Als jullie al wel een vaste datum hebben, check deze eerst bij een locatie waar jullie een offerte op willen vragen. Dat kan achteraf teleurstellingen voorkomen! Willen jullie trouwen in een populair seizoen (april – begin juli, september) begin dan al op tijd!

  • Jullie (receptie)gasten!

Vergeet vooral niet dit aantal als in kaart te brengen en mee te nemen bij het zoeken naar een locatie! Helemaal in deze tijd, met de 1,5-meter maatregel, kunnen locaties soms veel minder gasten kwijt dan voor de maatregelen. En jullie gasten wil je er natuurlijk wel allemaal bij hebben!

  • Jullie dagindeling!

Maak vooraf een globale dagindeling met tijdsplanning. Willen jullie ook op de feestlocatie trouwen? Dit bespaart veel tijd en geeft meer relaxtijd op jullie dag! En… tegenwoordig kan dit op heel veel locaties! Op sommige locaties is het zelfs mogelijk om de kerkdienst te houden. Tip: Overleg deze mogelijkheid eerst met jullie kerkelijke gemeente.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de ligging van de locatie, ook ten opzichte van eventuele andere locaties op deze dag. Check hierbij even de reistijd;

  • Jullie style!

Wat past bij jullie? Willen jullie een chique feest geven op een kasteel of liever in landelijke sfeer en zoeken jullie naar bijv. een boerenschuur? Een bruiloft met blote voeten in het strand kan natuurlijk ook, misschien wel bij jullie favoriete strandtent! Of gaat jullie voorkeur het meeste uit naar die locatie, die zo goed bekend staat om het fantastische eten wat ze daar serveren? De mogelijkheden zijn heel veel! Kijk ook bij de locatie wat er aan aankleding (mogelijk) is. Of mogen jullie hier zelf nog wat aan toevoegen, om zo de hele dag jullie style als eenheid terug te zien?

  • Jullie gevoel!

Vraag bij verschillende locaties een brochure op. Ga ook gerust bij meerdere locaties sfeer proeven! Hoe belangrijk is het dat jullie je, op jullie mooiste dag, thuis voelen op de locatie! Het is altijd fijn om iemand van de locatie te spreken, die bijvoorbeeld een rondleiding kan geven. En de perfecte locaties staan hier eigenlijk altijd vrijblijvend voor open!

  • Jullie specifieke wensen!

Zijn jullie echte buitenmensen en willen jullie als het maar enigszins mogelijk is buiten trouwen? Neem dit mee in de keuze! Of hebben jullie gasten die minder-valide zijn? Check dan goed bij iedere locatie of er (indien nodig, bijv. als jullie in een bovenzaal dineren/receptie houden) een lift en een invalidetoilet aanwezig is. Kijk ook bij een locatie naar de parkeermogelijkheden. Het is erg fijn als dit goed geregeld is voor jullie gasten.  

  • Jullie budget!

En… last but not least: Neem bij het kiezen van dé locatie jullie een budget als uitgangspunt mee. Dit maakt het kiezen uit verschillende offertes gemakkelijker. Naast dat het fijn is om locaties te vergelijken qua prijs, kom je erachter dat locaties hierin erg kunnen verschillen. Let hierbij ook op prijs-kwaliteit verhouding en of al jullie (besproken) wensen op de offerte vernoemd staan, zodat er later geen verrassingen op de eindrekening bijkomen. En misschien wordt jullie budget verhoogd bij het kiezen, omdat jullie gevoel bij een duurdere  locatie perfect is!

En dan nog iets…

Stel je voor dat je thuis een fantastische ruimte hebt om een tent te  plaatsen, een cateraar in te schakelen en er met prachtige styling een perfect plaatje van te maken. Bij sommige gemeentes is het mogelijk om op eigen locatie jullie huwelijksceremonie te houden, vraag dit altijd eerst na! Maak een strak plan in samenwerking met leveranciers en vergeet praktische zaken zoals elektriciteit, toiletten en parkeergelegenheid niet! En tadááá… dan is het helemaal niet ver zoeken naar dé perfecte locatie!

Passen niet al jullie wensen in één plaatje? Kijk dan naar wat voor jullie de belangrijkste wensen zijn & volg vooral jullie gevoel hierbij! Heel veel succes met de zoektocht naar jullie perfecte locatie, want: dé perfecte locatie bestaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top