Corona update #2: Groen licht voor Familiedagen

Goed nieuws voor beurzen en events! Tijdens de persconferentie van 24 juni jl. heeft de Nederlandse overheid aangekondigd dat ook evenementen en bijeenkomsten vanaf 1 juli weer doorgang kunnen vinden en daar zijn wij ontzettend blij mee. Dit betekent dat Familiedagen, dat plaatsvindt D.V. 21, 22 en 23 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem, naar alle waarschijnlijkheid gewoon doorgang kan vinden. In de persconferentie werd bekend dat, zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Familiedagen kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in oktober weer een prachtige editie van Familiedagen neer te zetten. Hierbij vinden we het vooral belangrijk om weer een platform te faciliteren, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en spreken. Na een moeilijke corona-periode, waarin onzekerheid en teleurstelling de boventoon voerden, verwachten we enorm veel positieve reacties. Vanwege de 1,5 meter norm, zal Familiedagen er dit jaar iets anders uitzien dan andere jaren, maar het wordt er zeker niet minder leuk om. Familiedagen zal nog steeds een leuk én betaalbaar dagje uit zijn voor uw hele gezin!

Uiteraard liggen er nog wel wat uitdagingen in het verschiet voor de organisatie van zo’n groot evenement. Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren. Easyfairs, de organisatie achter Familiedagen, is momenteel nog bezig om te kijken welke maatregelen geïmplementeerd moeten worden om het evenement veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Meer informatie hierover volgt later.

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie rondom de organisatie van Familiedagen. Wij hopen u te mogen ontmoeten, D.V. 21, 22 en 23 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll naar top